Ο Δήμαρχος του Τελ Αβίβ στο ΚΠΙΣΝ

19 Απρ, 2023
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) δημιουργήθηκε για να προσφέρει στους Έλληνες και στους επισκέπτες από όλο τον κόσμο έναν υψηλής ποιότητας πρότυπο δημόσιο χώρο.

Την Τετάρτη 19 Απριλίου, ο Ron Huldai, ο επί σειρά ετών δήμαρχος του Τελ Αβίβ, επισκέφθηκε το ΚΠΙΣΝ για να δει το έργο από κοντά. Εκεί παρέμεινε για αρκετές ώρες, περιηγήθηκε στους χώρους και ενημερώθηκε για τον σχεδιασμό και τη λειτουργία του. Στο ΚΠΙΣΝ τον υποδέχθηκαν ο Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης, ο Γενικός Διευθυντής Δωρεών του ΙΣΝ, Αλέξανδρος Καμπούρογλου, και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ, Έλλη Ανδριοπούλου.

Το ΚΠΙΣΝ εξελίχθηκε μέσα σε λίγα μόλις χρόνια από τη δημιουργία και παράδοσή του στην Ελληνική Πολιτεία σε ένα σύγχρονο τοπόσημο για την Αθήνα. Έχει υποδεχθεί ηγέτες από όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα (ο οποίος κατά τη διάρκεια της τελευταίας διεθνoύς επίσκεψής του στο πλαίσιο της διακυβέρνησής του, είχε εκφωνήσει μια συγκινητική, αξέχαστη ομιλία στο ΚΠΙΣΝ, ενώ θα συμμετάσχει στο SNF Nostos τον Ιούνιο του 2023), καθώς και αρχηγούς κρατών των μεσογειακών χωρών στο πλαίσιο της Συνόδου EuroMED7 το 2021.

Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη